59. ГОДИНА НЕЗАВИСНОСТИ АЛЖИРА

Поводом 59. годишњице независности Народне Демократске Републике Алжир, у Београду, амбасадор Алжира, Абделхамид Шебшуб, и изасланик одбране, пуковник Салах Шераитија, приредили су свечаност у амбасади ове највеће афричке земље, у знак сећања на дан када су, 5. јула 1962. године, борци Алжирске револуције, извојевали слободу.

Поводом важне прославе, официру Народне националне армије из Алжира, који је на студијама у Србији, уручено је војно унапређење.

Овогодишња свечаност била је скромна, у духу ограничења епидемије вируса корона, те су пријему присуствовали само алжирски дипломати, чланови алжирске заједнице, војни стажисти у Србији, и председник Друштва пријатеља Алжира, Марко Јелић.

Амбасадор Шебшуб је подсетио на значај великог алжирског празника, и подсетио на подршку коју је бивша Југославија пружила борби алжирског народа за слободу, и на славног фотографа и камермана Стевана Лабудовића, који је, раме уз раме, са алжирским борцима, оставио историјски траг о алжирској независности.

Домаћини су приредили многобројне алжирске трпезу слатке ђаконије.

Фото: Амбасада Алжира