ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СЕЋАЊА НА АЛЖИР“ У ГАЛЕРИЈИ 73
14. 10. 2016.

Књига „Сећање на Алжир“ Александре Војиновић представљена је синоћ у Галерији 73, у Београду. Кроз личну причу о животу и сећања на време проведено у Алжиру, Алксандра Војиновић је говорила о људима, култури, обичајима ове земље. Промоција књиге Сећања на Алжир била је прилика да се представи Алжир, земља са богатом културом и традицијом, и са великим туристичким потенцијалима.
Промоцији присуствовали су амбасадор НДР Алжир, Његова Екселенција, Абделхамид Шебшуб и председник општине Чукарица, Срђан Коларић. Поздравивши присутне, председник општине Чукарица је истакао задовољство што Београђани и Чукаричани имају прилику да упознају културу, уметност и обичаје Алжира, и то кроз сећања писца, који је део живота провео у овој земљи. Истичући духовно богатствао, које човек стиче путујући и упознајући културе, председник је посебно захвалио Амбасади Алжира, Његовој Екселенцији, амбасадору, као и Друштву пријатеља Алжира, који су нашим суграђанима омогућили да боље упознају ову земљу и њене људе. Уз Александру Војиновић која је, као супруга дипломате у Алжиру, говорила о људима које је упознала, о њиховим животима, карактеру, истакавши посебно топлину и срдачност. Током промоције књиге, представљене су и фотографије кореографа, балерине и путописца, Соње Лапатанов, које су настале приликом њеног боравка у Алжиру, а о промовисању кулутуре Алжира, и српско-алжирским пријатељским везама, говорио је Марко Јелић, председник Друштва пријатеља Алжира, који је позвао присутне да, уместо Марока и Туниса, путују у Алжир и да га истражују.
Представљању књиге присуствовали су председник Скупштине општине Чукарица, Милан Стојић, члан Већа Горан Ускоковић, помоћник председника општине Петар Мандић, заменик секретара општине Беатина Живковић.

http://www.cukarica.rs/cir/novosti/promocija-knjige-secanja-na-alzir/#prettyPhoto

http://galerija73.com/promocija-knjige-secanja-na-alzir/

https://www.youtube.com/watch?v=dx2sQWxmQ1M

pozivnica