ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СЕЋАЊА НА АЛЖИР“ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ
18. октобар 2016.

У свечаној сали Градске општине Савски венац, синоћ је представљена књига „Сећање на Алжир“ Александре Војиновић, коју је издало Друштво пријатеља Алжира.
Промоција књиге „Сећање на Алжир“ била је прилика да се представи Алжир, земља са богатом културом и традицијом. Кроз личну причу о животу и сећање на време проведено у овој највећој земљи Африке и Блиског истока, Александра Војиновић је говорила о људима, култури и обичајима ове земље, а делове из њене књиге читали су ученици са Савског венца, који су добитници награда на највишим такмичењима у рецитовању.
Присутнима се обратио и Марко Јелић, председник Друштва пријатеља Алжира, говорећи о култури Алжира и српско-алжирским пријатељским везама, који је, том приликом, књигу „Сећања на Алжир“ поклонио председници општине Савски венац Ирени Вујовић, која је поздравила присутне и истакла да јој је велико задовољство што је општина Савски венац домаћин овог догађаја.
- Част ми је што смо у прилици да вечерас угостимо Његову Екселенцију амбасадора Алжира и захваљујем се ауторки књиге што нам је омогућила да се упознамо са богатом културом и обичајима Алжира. Посебно бих се захвалила Друштву пријатеља Алжира, које настоји да својим активностима допринесе успостављању сарадње и јачању економских и политичких односа и веза између две традиционално пријатељске земље. Надам се да ћемо и убудуће имати сличних догађаја у општини Савски венац – истакла је председница општине.

На промоцији је говорила и кореограф, балерина и путописац Соња Лапатанов о личним искуствима о боравку у Алжиру. Такође, на промоцији је говорио и амбасадор Данило Милић, који је један од сведока стицања алжирске независности, и подршке коју је Југославија пружала антиколонијалној борби алжирског народа.
На промоцији су присуствовали и председница општине Савски венац Ирена Вујовић, чланица Општинског већа Данијела Мирјанић и Амбасадор НДР Алжир, Његова екселенција Абделхамид Шебшуб.
Друштво пријатеља Алжира и Амбасада НДР Алжир приредили су коктел, на којем су гости могли да пробају алжирске урме, за које се верује да су најбоље на свету, алжирско вино, као и алжирски колач са урмама, који је, специјално за ову прилику, припремила ауторка Александра Војиновић.

Pozivnica 2016 mail verzija

pdf ПОЗИВНИЦА

https://www.youtube.com/watch?v=bHnzPhc1tBg

https://www.youtube.com/watch?v=jb89EjJTZzk