ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФА  „СРПСКО ВОЈНО ГРОБЉЕ ДЕЛИ ИБРАХИМ“ У ЗАЈЕЧАРУ
20–10–2016

plakat izlozbaГрад Зајечар je, 19. oктобра, обележио Дан ослобођења у Првом светском рату. Овај значајан датум из слободарске традиције Зајечара обележен је бројним свечаностима, које је својим присуством увеличала и амбасадорка Француске у Србији Њ. Е. Кристин Моро. То свакако не чуди, имајући у виду то да је у Зајечару, после Београда, највеће француско гробље, на којем су сахрањени француски војници погинули у ослобађању током Првог светског рата.

У оквиру обележавања Дана ослобођења Зајечара у Првом светском рату, у Радул беговом конаку отворена је изложба Друштва пријатеља Алжира „Српско војно гробље – Дели Ибрахим“, аутора Стевана Лабудовића, фотографа и сниматеља „Филмских новости“, заслужног грађанина Народне Демократске Републике Алжир.

Изложби су присуствовали и Стеван Лабудовић, аутор изложбе и председник Марко Јелић, Друштва пријатеља Алжира, који је отворио изложбу.

Српско војно гробље Дели Ибрахим – назив је изложбе фотографија гробља у Алжиру на, којем почивају посмртни остаци 324 припадника Српске војске, преминулих између 1916. и 1919. године.

Изложба траје до 9. новембра 2016. године.

Друштво пријатеља Алжира срдачно захваљује в.д. директору Народног музеја Зајечара, Дејану Крстићу и сарадницима, на изванредној сарадњи у припреми и организацији ове изложбе.

КАТАЛОГ И ПОЗИВНИЦА:

ВИДЕО:
https://www.youtube.com/watch?v=nW_GX422FOQ

PRESS:
http://muzejzajecar.org/izlozba-srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim/

http://www.zamedia.rs/stranice/vesti-kultura/4260/izlozba-srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim-u-radul-begovom-konaku-video

http://www.zamedia.rs/tagovi/srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim

http://radiomagnum.rs/izlozba-fotografija-srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim/

http://zajecaronline.com/izlozba-fotografija-srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim-u-zajecarskom-muzeju/

http://www.zajecar.info/dogadjaji/434-najava-izlozba-fotografija-deli-ibrahim

http://zajecaronline.com/zajecar-obelezava-dan-oslobodenja-u-prvom-svetskom-ratu/

http://www.zajecar.info/1819-izlozba-srpsko-vojno-groblje-deli-ibrahim

Timok 20.10.2016. str.3 br.5777 god.LXXII