ПРЕДСТАВНИЦИ ДРУШТВА ПРИЈАТЕЉА АЛЖИРА У ПОСЕТИ ЗРЕЊАНИНУ
28. 01. 2017.

Поводом организације алжирског културног догађајa, који ће бити одржан у Зрењанину, у сарадњи са Друштвом пријатеља Алжира, а на којем ће наступити четири алжирска музичара, представници Друштва пријатеља Алжира, посетили су, 27. јануара 2017. године, Градску управу града Зрењанина, која ће бити његов покровитељ и организатор.

Делегацију Друштва пријатеља Алжира, коју су чинили Марко Јелић, председник Друштва, Ивана Цветковић, члан извршног одбора Друштва и Страхиња Буквић, члан Друштва, који је и иницијатор организовања културног догађаја, примили су, Оливер Митровић, председник Скупштине града Зрењанина, Јован Вукановић, саветник за инвестиције и локални економски развој, и Ненад Јоксимовић, одборник градске скупштине.

Председник Друштва Марко Јелић упознао је домаћине о активностима Друштва пријатеља Алжира, о српско-алижирској сарадњи, као и о традиционалном пријатељству два народа. Такође, заинтересовао је домаћине за могућности економске сарадње, и позвао их да истраже алжирско тржиште. На крају, упознао је о планираном садржају културног догађаја, који је планирано да буде реализован 3. марта 2017. године.

Председник Скупштине града Зрењанина Оливер Митровић уз добродошлицу, изразио је задовољство, што ће град Зрењанин бити домаћин алжирским музичарима и организатор културног догађај, и истакао да Зрењанин има индустријску зону и могућности за озбиљно инвестирање. У том смислу, изразио је расположење за разговоре са алжирским званичницима о привредној сарадњи.

Током посете Зрењанину, представници Друштва пријатеља Алжира посетили су и ЈП „Туристички центар града Зрењанина“ и разговарали са Зораном Љуботином, директором, менаџером туризма Јарославом Стевановим, и сарадницима. Договорено је да ће ЈП „Туристички центар града Зрењанина“ упутити позив Амбасади Алжира, да један репрезантативни музички састав буде гост на музичком догађају „Фестивалу пива“, који ће бити реализован током лета 2017. године, а који је, према статистика из 2016. године, посетило око пола милиона грађана.

У оквиру посете граду Зрењанину, чланови Друштва обишли су и Градску галерију, и Народно позориште „Тоша Јовановић“, у којим се планира реализација културног догађаја.