ПРЕДСЕДНИК БУТЕФЛИКА УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ СТЕВАНА ЛАБУДОВИЋА
26 – 11 – 2017

Buteflika LabudovicУ суботу, 25. новембра 2017. године, Председник Републике Абделазиз Бутефлика упутио је породици Стевана Лабудовића, активисти и сниматељу чланова покрета отпора Алжирске револуције, поруку са изразима саучешћа, у којој је посебан акценат ставио на настојања, преминулог Стевана на страни Алжира, а против колонијалног јарма.

„Вест о смрти великог активисте у рату за национално ослобођење Алжира, Стевана Лабудовића, примио сам са великом тугом“, читамо у његовој поруци.

„Био је човек уверења, заљубљеник у идеју социјалне правде, напредак, слободу и еманципацију народа, залагао се истински у алжирској борби против колонијалне владавине, ризикујући свој живот, беше мобилисао своју камеру и све стечено знање у служби постизања наше ствари“, написао је председник Републике.

„Његов непоколебљив и братски ангажман су омогућили да се скине вео тајне са међународног јавног мнења и покаже права истина и слика, о борби, упркос колонијалној пропаганди, као и да се историјски тренутци наше борбе за ослобођење учине бесмртним. Непоколебљиво везан за нашу земљу, носио је Алжир у срцу и у души“, истакао је председник.

„У овим посебно болним тренутцима, користим прилику да првенствено његовој породици, његовим ближњима, а затим и његовим пријатељима изражим искрено саучешће и моје велико саосећање“, рекао је на крају, шеф државе.

Извор:
http://www.aps.dz/algerie/66225-deces-de-stevan-labudovic-le-president-bouteflika-souligne-l-engagement-du-defunt-en-faveur-de-la-revolution-algerienne

ALŽIR: PRES SLUŽBA
subota 25. novembar 2017.godine,
Rabia Al Awal br. 6, 1439 Hijiri
Objavljeno: Subota, 25. novembar 2017.godine u 18h34
Grad Alžir