AMBASADOR ALŽIRA POSETIO NEGOTIN

Predsednik Privremenog organa opštine Negotin priredio je, danas, prijem za ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir u Srbiji, Nj. E. Abelhamida Šebšuba. Prijemu su prisustvovali i Boban Stingić, član Privremenog organa opštine Negotin, Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira i Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine.

Predsednik Privremenog organa i opštine Negotin upoznao je ambasadora Alžira sa potencijalima i mogućnostima opštine Negotin. Razgovaralo se i o mogućnostima uspostavljanja saradnje između privrednika iz Negotina i Alžira, kao i o bratimljenju opštine Negotin sa nekim gradom slične strukture iz ove severnoafričke zemlje.

„Bila mi je čast da danas ugostim ambasadora Alžira, Njegovu Ekselenciju Abelhamida Šebšuba i da u jednom prijatnom i otvorenom razgovoru razmenimo informacije o potencijalima kojima raspolažemo. Posebno smo razgovarali o mogućnostima saradnje i čuli da je, ova nama bratska zemlja, veoma otvorena za svaki vid saradnje i da on Njegova Ekselencija, kao predstavnik svoje zemlje u Srbiji, može da pomogne u povezivanju naših privrednika sa privrednicima iz Alžira. Veoma je i zanimljiva ideja o bratimljenju naše opštine sa nekom od opština iz Alžira i ovu mogućnost ćemo sigurno razmotriti u narednom periodu i nadam se da ćemo uspeti da to i ostvarimo“ – izjavio je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin.

Na prijemu se razgovaralo o saradnji u oblasti poljoprivrede, privrede, o ekonomskim i kulturnim vezama Srbije i Alžira, a zaključak je da obe strane zajedno moraju raditi na povezivanju.

„Vi imate jedno veliko iskustvo u vinogradarstvu i poljopriredi od koga Alžir može imati koristi. Takođe imate i turističke potencijale koji bi mogli da privuku značajan broj turista iz Alžira i zbog toga pozivam privrednike iz Negotinske Krajine da prikažu svoje potencijale i predlože mogućnosti saradnje, kako bi alžirski privrednici mogli da bolje upoznaju ovaj region i da prilikom njihovog povezivanja napravimo kopču moguće saradnje. Preko vašeg predsednika uputio sam i poziv vašim privrednicima da dođu u našu ambasadu i tom prilikom analiziramo mogućnosti za saradanju“ – istakao je Abelhamid Šebšub, ambasadar Alžira prilikom posete Negotinu.

Ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir u Srbiji, otvorio je zajedno sa Vladimirim Veličkovićem, predsednikom Privremen organa opštine Negotin i izložbu fotografija Stevana Labudovića „Srpsko vojno groblje Deli Ibrahim“ u galeriji Mokranjčeve kuće.

Fotografije: Opština Negotin.

http://www.ngportal.rs/ambasador-alzira-abdelhamid-sebsub-posetio-opstinu-negotinu/

http://www.arhiva.eastside.rs/index.php/kultura/5050-ambasador-alzira-posetio-negotin

http://www.istocnevesti.com/prijem-za-ambasadora-alzira/

http://negotin.sns.org.rs/lat/novosti/vesti/ambasador-alzira-u-poseti-negotinu

http://negotin.rs/vest-prijem-za-ambasadora-alzira-3908.htm