AMBASADOR ALŽIRA U POSETI ZRENjANINU

Ambasador Alžira, Abdelhamid Šebšub, posetio je danas Zrenjanin, i, tom prilikom, bio gost gradonačelnika, Čedomira Janjića i njegovih sardnika, a takođe je prisustvovao maturantskom plesu, u centru grada.

Zahvalivši se na dočeku, ambasador Šebšub je rekao da je današnji susret organizovan, kako bi se sagledale brojne mogućnosti saradnje između Alžira i grada Zrenjanina, i dodao:
- Gradonačelnik me upoznao sa naporima, koji se ulažu u razvoj Zrenjanina, u smislu privrednog i razvoja ostalih sektora. Istovremeno smo razgovarali o mogućnostima saradnje u oblasti sporta. Vidim da ovaj grad ima puno potencijala, koji bi mogli biti interesantni za alžirske investitore. Mogli bismo da razmišljamo i o partnerstvima između preduzeća iz Alžira i Zrenjanina.
Naveo je i da je Zrenjanin istorijski grad, te da, kao takav, ima puno kulturno-istorijskih sadržaja, te je moguća razmena iskustva i stručnosti u oblasti konzervacije istorijskih vrednosti.
Podsetio je na nedavno održan koncert alžirske muzike, i zahvalio gradonačelniku i Zrenjanincima na tome kako su prihvatili i uvažili alžirske muzičare i doživeli alžirsku muziku.
- Takođe, možemo razmišljati i o tome da folklorne grupe dođu u Alžir i mislim da će ova poseta otvoriti velike perspektive i veliko poverenje u budućnost naših odnosa - zaključio je ambasador Šebšub.

Govoreći o današnjoj poseti ambasadora, gradonačelnik Janjić je ukazao na to da, pre svega, država Srbija ima odličnu saradnju sa Alžirom.
- Mi želimo da iskoristimo taj dobar odnos, veoma smo bili srećni što smo imali priliku da organizujemo koncert alžirske muzike, ovde u našem Zrenjaninu, a posebno me je obradovala puna sala pozorišta, jer, očigledno postoji mnogo veća zainteresovanost nego što smo toga bili svesni. Svakako, Alžir nije ni mala država, niti je blizu, ali ne tako daleko da ne možemo da sarađujemo, pre svega u oblasti kulture i sporta. Nama je veliki interes da nam dolaze sportisti iz drugih država, ali sam siguran da će iz ovih kontakata desiti i privredna saradnja, što smatram da je najvažnije.

Tokom posete Zrenjaninu, pored ambasadora, sastanku su prisustvovali i prvi sekretar Ambasade Mahmud Sahnun, Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira, kao i član Društva Nenad Joksimović, koji je i odbornik u skupštini grada Zrenjanina.
 
Posle prijema, organizovana je poseta Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, uz kraću šetnju centralnim trgom.

https://www.youtube.com/watch?v=z0_x1bpij2k

http://zrenjanin.rs/3-45-45-5286/Ambasador-Alzira-u-poseti-Zrenjaninu

http://www.zrenjaninski.com/alzirski-ambasador-u-poseti-zrenjaninu/

http://www.gradskiradiozrenjanin.com/ambasador-alzira-u-zrenjaninu/

http://ilovezrenjanin.com/vesti-zrenjanin/poseta-ambasadora-alzira-gradu-zrenjaninu/

http://lazarevo.rs/ambasador-alzira-u-poseti-zrenjaninu/