AMBASDOR ALŽIRA „KRSTIO“ ŽDREBE U ERGELI LjUBIČEVO

6Ambasador NDR Alžira, Nj. E. Abdelhamid Šebšub, sa saradnicima, kao i predstavnica Društva prijatelja Alžira (DPA), Draginja Vlk, posetili su Požarevac, gde su, sa novoizabranim gradonačelnikom Banetom Spasovićem i saradnicima, razgovarali o potencijalnoj saradnji između alžirskih i požarevačkih privrednika.

Inicilajni cilj posete bila je ceremonija „krštenje“ ždrebadi, u požarevačkoj ergeli Ljubičevo, tj. davanje imena dvoje, budućim trkačkim konjima. Ambasador Šebšub svom „kumčetu“ dao je ime Tijaret, po alžirskom mestu, koje je, kao i Požarevac, poznato po višedecenijskom odgoju trkačkih konja. Pored ambasadora Šebšuba, tu čast da „krste“ druga tri ždrebeta, imali su i ambasadorka Kube u Beogradu, Nj. E. Adela Maria Ruis Garcija, učenici prvog razreda OŠ „Dositej Obradović”, kao i Verica Savić, direktorka Parking servisa u Požarevcu.

Ovim činom, još jednom je učvršćen tradicionalno prijateljki odnos Alžira i Srbije, potvrđeno je prijateljstvo, kao i namera, da se, u što kraćem periodu, uspostavi saradnja. Ambasador je rekao, da će se truditi da gradovi Tiaret i Požarevac uspostave saradnju i razmene iskustva i znanje, kao i da privrednici Alžira i Požarevca, što pre, naprave neraskidive ekonomske odnose.

Tokom posete Ljubičevu, sa ambasadorom Šebšubom, razmenili su i kontakte neki od najvećih proizvođača iz ovog grada, koji su, tom prilikom, pokazali veliku zainteresovanost da se njihovi proizvodi nađu i na alžirskom tržištu.

http://www.hitradio.rs/vest/6514/obnovljena-tradicija-imenovanja-zdrebadi-u-ljubicevu

http://www.ebranicevo.com/pozarevac/dogadjaji/vest/9466/ambasadori-alzira-i-kube-kumovali-konjima-u-ljubicevu-foto.html

https://pozarevac.rs/obnovljena-tradicija-imenovanja-zdrebadi/