DEVETO ZASEDANJE SRPSKO-ALŽIRSKE KOMISIJE ZA SARADNJU U OBLASTI ODBRANE

Deveto zasedanje Mešovite komisije zadužene za nadzor srpsko-alžirske saradnje u oblasti odbrane održano je, tokom prethodna tri dana, u Alžiru.

Delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvodio je pomoćnik ministra za ljudske resurse Siniša Radović, kopredsednik srpskog dela Mešovite komisije zadužene za nadzor saradnje u oblasti odbrane, a na zasedanju su učestvovali i predstavnici JP „Jugoimport SDPR“.

Pomoćnik ministra Radović je tokom zvaničnih razgovora istakao da saradnja dve zemlje u oblasti odbrane ima uzlazni trend i iskazao uverenje da će ovo zasedanje inicirati konstruktivne diskusije i kvalitetne predloge koji će poslužiti za dalje unapređenje i konkretizaciju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom plenarnog zasedanja, kojim su kopredsedavali pomoćnik ministra Radović i general-major Smail Sediki, direktor Centralne uprave za materijalno-tehničko obezbeđenje Ministarstva nacionalne odbrane DNR Alžir, kao i tokom sastanaka pet potkomisija u oblasti vojno-vojne, vojnoekonomske, obaveštajno-bezbednosne, vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje, analizirana je saradnja ostvarena u prethodnom periodu, definisani su konkretni predlozi i aktivnosti koje treba da preduzmu obe strane s ciljem daljeg inteziviranja saradnje u oblasti odbrane.

Na zasedanju je usaglašen i potpisan Zapisnik o radu Mešovite komisije, kao i predlog Plana bilateralne vojne saradnje između dva ministarstva odbrane za 2023. godinu, čime je zaključen okvir za buduću saradnju.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

https://www.mod.gov.rs/lat/20218/deveto-zasedanje-srpsko-alzirske-komisije-za-saradnju-u-oblasti-odbrane20218