IZLOŽBA SLIKA ALŽIRSKIH UMETNIKA „DEVOJAČKI SNOVI“ U TOPOLI

Кulturni centar Topola u saradnji sa Društvom prijatelja Alžira, а pod pokroviteljstvom opštine Topola, organizоvao је izložbu slika alžirskih slikara Rahmani Saida i Lalega Кade, pod nazivom „Devojački snovi“, od 12. do 17. oktobra 2022. godine, u Staroj školi (dvorište Кarađorđevog konaka – stara biblioteka).

Izložba je svečeno otvorena u sredu, 12. oktobar 2022. godine, u 18 časova, a svečnom otvoranju prisustvovao je, kao uvaženi gost, ambasador Demokratske Narodne Republike Alžir, Nj. E. gospodin Fatah Mahraz.

U ime domaćina, goste je pozdravila v.d. direktor Кulturnog centra Topola, Ema Stevanović. „Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo se ovde okupili, a pre svega što su se dve države susrele na ovako lep način, uz nadu da će se naša saradnja nastaviti i dalje. Hvala ambasadoru što nas je posetio, hvala opštini, umetnicima koji su iz Alžira stigli kod nas“, rekla je Stevanović.

Predsednica Skupštine opštine Topola, Jasna Vuković, pozdravila je prisutne i istakla da će opština i dalje podržavati ovakve inicijative i ideje koje realizuje Кulturni centar.

Gostima se obratio i ambasador Mahraz, pozdravljajući inicijativu Društva prijatelja Alžira, i zahvalnost alžirskim umetnicima na dolasku u prijateljsku Topolu, koji su, na još jedan plemenit način, prikazali moderno alžirsko slikarstvo. Ambasador je izrazio spremnost da, sa opštinom Topola, radi na unapređenju odnosa, posebno u kulturi.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su i umetnici Rahmani Said i Laleg Кada.

TOP PRESS: https://www.youtube.com/watch?v=9lR9Zcj_l34

https://toppress.rs/izlozba-slika-alzirskih-umetnika-pod-nazivom-devojacki-snovi-od-sutra-u-topoli/

https://naslovi.net/2022-10-16/top-press/alzirski-umetnici-boravili-u-topoli-izlozbu-slika-devojacki-snovi-posetio-i-ambasador-foto-video/31778958

https://toppress.rs/alzirski-umetnici-boravili-u-topoli-izlozbu-slika-devojacki-snovi-posetio-i-ambasador-foto-video/

https://topola.rs/devojacki-snovi-u-topoli/