MINISTAR DAČIĆ RAZGOVARAO SA ALŽIRSKIM AMBASADOROM O POSETI MIP ALŽIRA

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji Fataha Mahraza.
U srdačnoj atmosferi, sagovornici su razgovarali o predstojećim bilateralnim aktivnostima i planiranoj poseti alžirskog ministra inostranih poslova i dijaspore Ahmeda Atafa Republici Srbiji.

Кonstatovano je da bi poseta bila dobra prilika da se dostignuti nivo sveukupnih bilateralnih odnosa održi i da se oni dalje unapređuju u svim oblastima od obostranog interesa.

Šef srpske diplomatije je istakao da visoko cenimo principijelni stav prijateljskog Alžira u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Кosova“, čime se pruža principijelna i konzistentna podrška očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

U razgovoru je izražen interes i za nastavak ekonomske saradnje koja u prethodnim godinama beleži uspon. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je izrazio nadu da će planirana poseta ministra inostranih poslova i dijaspore Alžira pozitivno uticati i na ekonomsku razmenu Srbije i Alžira.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

https://mfa.rs/mediji/vesti/ministar-dacic-razgovarao-sa-alzirskim-ambasadorom-o-poseti-mip-alzira