MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ PRIMIO JE PREDSTAVNIKE DRUŠTVA PRIJATELjA ALŽIRA

alzirMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević primio je predstavnike Društva prijatelja Alžira, Marka Jelića, predsednika Društva i Draginju Vlk, generalnog sekretara Društva.
Predstavnici Društva prijatelja Alžira informisali su ministra o brojnim uspešnim, realizovanim projektima. Takođe, obavestili su ministra o projektu Društva – objavljivanje knjige o Srpskom vojnom groblju u mestu Deli Ibrahim, u Alžiru, a povodom stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu. Time će, Društvo doprineti obeležavanju ovog značajnog jubileja, pre svega, sećajući se na 324 srpska ratnika, koja su stradala u Prvom svetskom ratu, a sahranjena u prijateljskom Alžiru. Isto tako, i ovo će biti prilika da se ukaže na značaj rada filmskog snimatelja Stevana Labudovića, koji je značajnu energiju uložio na promovisanju ovog srpskog vojnog memorijala.
Ministar Đorđević je pozdravio brojne aktivnosti i projekte koje je realizovalo Društvo prijatelja Alžira i uputio nekoliko ideja i predložio nekoliko značajnih projekata, koje bi trebalo realizovati u narednom periodu.
Takođe, ministar Đorđević je izrazio spremnost da sarađuje na projektima od interesa za unapređenja prijateljstva i saradnje između Srbije i Alžira.
Predstavnici Društva prijatelja Alžira poručili su da će intenzivno nastaviti da rade na unapređivanju prijateljskih odnosa između Alžira i Srbije, i veoma zahvalili ministru Đorđeviću na podršci i razumevanju.

https://www.minrzs.gov.rs/aktuelno/ministar-djordjevic-sa-predstavnicima-drustva-prijatelja-alzira.html