O DANIMA SRBIJE U ALŽIRU – UMETNIČKO VEČE SA JADRANKOM JOVANOVIĆ I NIKOLOM RACKOVIM

U prepunoj sali Muzeja afričke umetnosti održano je umetničko veče čiji su gosti bili operska primadona Jadranka Jovanović i pijanista, prof. Nikola Rackov. Ovo nesvakidašnje druženje organizovalo je Društvo prijatelja Alžira, uz podršku Ambasade Narodne Demokratske Republike Alžir i u saradnji sa Muzejom afričke umetnosti, kako bi javnosti predstavili bogat kulturno-umetnički program realizovan u okviru manifestacije „Dani Srbije u Alžiru“, koja je uspešno održana u maju ove godine.

Posle pozdravnog govora Marka Jelića, v. d. predsednika Društva prijatelja Alžira i Nj. E. Abdelhamida Šebšuba, ambasadora NDR Alžira, operska diva Jadranka Jovanović i prof. Rackov, brojnoj publici, preneli su izuzetno pozitivne utiske sa gostovanja u ovoj zemlji Magreba, ističući da su nastupi srpske delegacije izazvali izuzetno interesovanje alžirskih medija, ali i mnogobrojne publike u dva grada Alžira.

Na umetničkoj večeri, organizovanoj u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, mogli su se videti ambasadori gotovo svih arapskih zemalja, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, specijalni savetnik predsednika Vlade Republike Srbije Vladimir Božović, narodni poslanik Dragomir J. Karić, direktor „Energoprojekta“ Vladimir Milovanović, predstavnici medija, kao i mnogi članovi i prijatelji Društva prijatelja Alžira.

Društvo prijatelja Alžira i Ambasada NDR Alžira u Srbiji, uz podršku i pokrovoljstvo Ministarstva kulture NDR Alžira, organizovalo je, prvi put u istoriji bilateralnih odnosa, kulturni događaj „Dani Srbije u Alžiru“, kao izraz bliskih i prijateljskih odnosa dve zemlje, .

Društvo prijatelja Alžira upućuje zahvalnost ambasador NDR Alžir, Nj. E. gospodinu Abdelhamidu Šebšubu, koji je pružio nemerljiv doprinos realizaciji programa. Takođe, zahvalnost upućujemo JP Jugoimport SDPR i Energoprojekt – Hidroinžinjeringu, koji su finansijski podržali realizacije programa, kao i Ministarstvu kulture Alžira koji je bio pokrovitelj manifestacije.

GOVOR

Danas 26.11 Politika 28.11

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=214787

http://www.vesti.rs/Kultura/Umetnicko-vece-u-Muzeju-africke-umetnosti.html

http://www.dobrevesti.rs/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/item/6500-umetni%C4%8Dko-ve%C4%8De-sa-jadrankom-jovanovi%C4%87-i-nikolom-rackovim

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/_impresije_iz_alzira.39.html?news_id=311847

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=129870

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/608962/Umetnicko-vece-sa-Jadrankom-Jovanovic-i-Nikolom-Rackovim

http://aktuelno.net/vesti/kultura/Umetnicko-vece-u-Muzeju-africke-umetnosti/c/822361

http://www.beogradskanedelja.rs/kultura/kultura-muzika/umetnicko-vece-sa-jadrankom-jovanovic-i-nikolom-rackovic/

http://www.pressonline.rs/kultura/Umetnost/366675/umetnicko-vece-sa-jadrankom-jovanovic-i-nikolom-rackovim.html

http://www.museumofafricanart.org/sr/61-vesti/najava-doga%C4%91aja/978-umetni%C4%8Dko-ve%C4%8De-sa-jadrankom-jovanovi%C4%87-i-nikolom-rackovim.html

http://snagasrbije.com/u-muzeju-africke-umetnosti-odrzano-umetnicko-vece-sa-jadrankom-jovanovic-i-prof-nikolom-rackovim/

 http://travelhub.rs/2015/11/28/vece-posveceno-alziru-i-umetnosti-u-muzeju-africke-umetnosti/

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=pLT8vi_oHaU