OBJAVLjENA KNjIGA „SEĆANjA NA ALŽIR“ ALEKSANDRE VOJINOVIĆ

IMG 20160827 115930Sa izratima velikog zadovoljstva, obaveštavamo članove, prijatelje i posetioce ovog veb sajta da je, u izdanju Društva prijatelja Alžira, izašla iz štampe knjiga „Sećanja na Alžir“, Aleksandre Vojinović. Ona je od 1997. do 2002. godine, kao supruga diplomatskog službenika Ambasade Savezne Republike Jugoslavije, živela u Alžiru, i imala posebnu priliku da s Alžircima proživi turbulentan period. Od krize i nestabilnosti, do dolaska na vlast predsednika Narodne Demorkatske Republike Alžir, Nj. E. Abdelaziza Buteflike, i početka prosperiteta alžirskog naroda, razvoja ekonomije i pozicioniranja Alžira kao moćne i uticajne države, ne samo Afrike, arapskog sveta, već i mnogo šire.

„Sećanja na Alžir“ je knjiga sećanja na vreme provedeno u Alžiru, o gradu Alžiru, o ženama Alžira, gde se kroz ličnu priču govori o svemu onome, što je autorka doživela u ovom gradu, a što je postalo sastavni deo njene ličnosti.

Knjiga govori o ljudima, koje je upoznala, o njihovim životima, karakteru, o njihovoj veličini i toplini. Istovremeno, to je dokument, koji istinito, ali i duboko emotivno, predstavlja jedno vreme i život žene iz diplomatskog sveta. Ona je i svedočanstvo za bolje upozanavanje alžirskog naroda, običaja, kulture i širine, sagledano kroz vizuru strankinje, s pogledom nekoga, ko je istovremeno i učesnik i posmatrač.

Jednostavno, ovo je knjiga zahvalnosti, ali i svojevrstan priznanje svima, koji su preživeli to vreme, i u njemu nisu zaboravili da budu humani i topli ljudi. Kroz knjigu se mogu upoznati mnoge obične, a izuzetne žene poreklom iz našeg podneblja, kao i autentične Alžirke. Heroine jednog, za život teškog, vremena u kojem su umele da iznesu i sačuvaju velike tekovine, kao što su porodica i ljubav, humanost i hrabrost.

Imajući u vidu važnost da knjiga bude prisutna među čitaocima, Društvo prijatelja Alžira je odlučilo da ovu knjigu prodaje po popularnoj ceni od 300,00 dinara.

Ovom prilikom, najavljujemo da će na jesen biti upriličena promocija ove knjige, o čemu ćemo obavestiti posetioce ovog veb sajta.

Knjiga se može naručiti na telefon: 064/22-33-032 ili na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

Korica knjige „Sećanja na Alžir“