ODRŽANA GODIŠNjA SKUPŠTINA DRUŠTVA PRIJATELjA ALŽIRA

U svečanoj sali Gradske opštine Savski Venac, održana je godišnja skupština Društva prijatelja Alžira (DPA), u prisustvu ambasadora Alžira, Nj. E. gospodina Abdelamida Šebšuba, diplomâta i službenika Ambasade Narodne Demokratske Republike Alžir, bivših predsednika DPA, novinara, i predstavnika srpskih preduzeća, koja rade u Alžiru, kao i mnogobrojnih članova Društva.

Članovi DPA imali su priliku da se, kroz retrospektivu fotografija i izveštaj v.d. predsednika DPA o aktivnostima i finansijskom poslovanju, podsete na mnogobrojne aktivnosti DPA u 2015. godini. Skupština DPA usvojila je izveštaje, kao i plan aktivnosti za 2016. godinu.

Skupština DPA jednoglasno je izabrala novinara Marka Jelića, za predsednika DPA, kao i novi saziv Upravnog, Izvršnog i Nadzornog odbora DPA.

Takođe, Skupština DPA usvojila je predlog ambasadora Alžira Nj. E. Abdelhamida Šebšuba da počasni član Društva bude i Vladimir Cizelj, predsednik Instituta “Vlatacom”, a zatim je Skupština, na predlog Marka Jelića, izabrala za počasnog člana Društva, ambasadora Alžira Nj. E. gospodina Abdelhaida Šebšuba.

Ambasador je, u svom govoru, zahvalio Društvu na aktivnostima, i pružio podršku budućem radu, naglašavajući da aktivnosti iz oblasti kulture osvežavaju odnose dve zemlje, ali da ekonomska saradnja nije u nivou političkih i kulturnih, i da tu postoji značajan prostor za unapređenje. Pozvao je Društvo, da aktivno pomogne prevazilaženju određenih problema, kao što je nedovoljno interesovanje srpskih kompanija za alžirsko tržište, podsećajući na to da postoje veliki potencijali za saradnju, posebno kada se radi o velikim projektima.

Posle radnog dela, Ambasada NDR Alžir, priredila je koktel, uz alžirsko vino.

Govor ambasadora Alžira  Nj. E. Abdelhamida Šebšuba