ODRŽANA SEDNICA ODBORA ZA MEĐUOPŠTINSKU I MEĐUNARODNU SARADNjU SKUPŠTINE OPŠTINE BERANE

DSCF4374Odbor za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine opštine Berane je, 02. septembra 2016. godine, održao sednicu, kojom je predsedavao, Jugoslav Račić, predsednik Odbora.
Sednici su prisustvovala još tri člana Odbora, Dragomir Đukić, Ervin Mandžukić i Bogdan Joksimović, Jasmina Đukić, sekretarka Skupštine, Darko Stojanović, menadžer Opštine i Ana Sekulić, savetnica za međunarodnu saradnju u Službi predsednika.

Na sednici je razmatrana Inicijativa o bratimljenju Opštine Berane, sa jednom od opština iz Alžira. Inicijativu je dostavio, Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira, a  u dogovoru sa ambasadorom Alžira, Nj. E. gospodinom Abdelhamidom Šebšubom, koji je i izrazio želju za ovim vidom saradnje.

Menadžer opštine Darko Stojanović je informisao Odbor o tome kako je došlo do pokretanja pomenute inicijative i koje će sve poteze u narednom periodu preduzeti predstavnici Opštine po ovom pitanju i istakao da će Odbor biti blagovremeno informisan o preduzetim aktivnostima.

Svi članovi Odbora su saglasni da Inicijativu treba prihvatiti, jer je u obostranom interesu razvijanje prijateljskih, ekonomskih i drugih veza, između Opštine Berane i neke od opština iz Alžira.

http://berane.me/odrzana-sjednica-odbora-za-medjuopstinsku-i-medjunarodnusaradnju/