OTVORENA IZLOŽBA DELA STEVANA LABUDOVIĆA U POLIMSKOM MUZEJU, U BERANAMA

Polimski muzej u Beranama i Opština Berane, u saradnji sa Društvom prijatelja Alžira iz Beograda, organizovali su, u galeriji Polimskog muzeja, 20. jula, svečano otvaranje izložbe dela Stevana Labudovića, snimatelja i fotografa Alžirske revolucije, zaslužnog građanina Narodne Demokratske Republike Alžir.

U prisustvu velikog broja građana, i poštovalaca Stevana Labudovića, otvorena je izložba fotografija o Srpskom vojnom groblju Deli Ibrahim u Alžiru, grada Alžira, i autentičnih fotografija iz perioda Alžirske revolucije.

O Labudovićevom radu i njegovom značaju govorio je dr Zoran Marsenić, potpredsednik opštine Berane. Izložbu je otvorio ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir, Nj. E. Abdelhamid Šebšub, koji je istakao Labudovićev značaj za sticanje nezavisnosti Alžira.

Otvaranju izložbe su prisustovali predsednika opštine Berane, Dragoslav Šćekić, vladika budimljansko-nikšićki, Joanikije, te mnogobrojni intelektualci i građani, koji su ispunili galeriju do poslednjeg mesta. Po oceni beranskih intelektualaca, interesovanje za izložbu je bilo gotovo nezapamćeno.

Stevan Labudović je dao izjavu za Radio-televiziju Crne Gore, čime je, još jednom, pokazao da je, i u devedesetoj godini, u odličnoj formi.

Ovim povodom, Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira, dao je intervju Radio Beranama, koji je uživo emitovan, a nekoliko puta repriziran tokom dana, najavljujući ovu manifestaciju.

Direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić, kao ljubazan domaćin ove izložbe, priredila je prigodan koktel.

Foto: Adem Ado Softić

http://espona.me/index.php/kultura/3176-izlozba-fotografija-stevana-scepa-labudovica

http://www.polimskimuzej.me/odrzana-izlozba-djela-stevana-labudovica/