PREDSEDNIK NIKOLIĆ PRIMIO AMBASADORA ŠEBŠUBA

Nikolic s ambasadorom Alziranikolic sebsubPredsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Alžira, Abdelamidom Šebšubom.

Predsednik Nikolić je istakao da izbori koji će u Srbiji biti održani 24. aprila neće doneti nikakvu promenu u politici naše zemlje prema Alžiru, i u rešenosti Srbije da odlučno i konstantno unapređuje odnose sa tom prijateljskom zemljom. On je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem takozvane „Republike Kosovo“ i rekao da se nada da ukoliko se za dve godine bude ponovo postavilo pitanje prijema takozvanog „Kosova“ u Unesko, mnogi naši prijatelji, a tako i Alžir, neće biti uzdržani, već će podržati princip da ako neka država ne postoji, onda ne može biti ni članica jedne takve organizacije.

Ambasador Šebšub uručio je predsedniku Nikoliću zvaničan poziv predsednika Alžira Abdelaziza Buteflike da poseti tu zemlju. On je istakao da za njegovu državu poseta predsednika Nikolića predstavlja izuzetnu čast, jer će to biti prvi put u istoriji da predsednik Srbije dolazi u posetu Alžiru. Ambasador Alžira je dodao da smatra da će poseta predsednika Nikolića predstavljati zamajac unapređenja odnosa između naše dve zemlje i da se već radi na izradi nekoliko bilateralnih sporazuma iz oblasti IT tehnologija, borbe protiv trgovine narkoticima i organizovanog kriminala, borbe protiv terorizma, kao i iz oblasti kulture i sporta.

Predsednik Nikolić i ambasador Šebšub zaključili su da će najavljena poseta biti dobra prilika da se razgovara i o uzdržanosti Alžira tokom glasanja o prijemu takozvanog „Kosova“ u Unesko, a ambasador je istakao da je ubeđen da će njegova zemlja pažljivo saslušati argumente Srbije, koje će predočiti predsednik Nikolić.

Društvo prijatelja Alžira snažno podržava napore dva predsednika i dve vlade da intenzivno rade na daljem zbližavanju i unapređnju tradicionalnog prijateljstva dve zemlje.

http://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/predsednik-nikolic-sa-ambasadorom-alzira-0#.Vw-R_dd4-WM.twitter

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&GalID=217196&vs=0&page=1

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/29915-nikolic-razgovarao-s-ambasadorom-alzira

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2282615/nikolic-pozvan-u-posetu-alziru-.html

http://www.blic.rs/vesti/politika/urucena-pozivnica-nikolic-bi-mogao-da-bude-prvi-srpski-predsednik-ikada-u-poseti/n93t5rh