PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE PRIMIO MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA NARODNE DEMOKRATSKE REPUBLIKE ALŽIR

predsednik

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i dijaspore Narodne Demokratske Republike Alžir, Ahmeda Atafa, koji mu je preneo pozdrave predsednika Abdelmadžida Tebuna, kao i poziv za zvaničnu posetu toj zemlji.

Prihvatajući poziv da poseti Alžir, predsednik Vučić je konstatovao da dve zemlje vezuje tradicionalno prijateljstvo i višedecenijska saradnja. Dvojica sagovornika su se saglasili da je važno uložiti zajedničke napore u pravcu dodatnog jačanja političkog dijaloga, posebno kroz razmenu poseta na visokom i najvišem nivou.

Predsednik Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za dalje jačanje privredne saradnje sa Alžirom i, u tom kontekstu, zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju u Alžiru. Takođe, on je izrazio uverenje da se obim trgovinske razmene, koji u proteklim godinama beleži uzlazni trend, može dodatno uvećati i diversifikovati, imajući u vidu komplementarnost privreda dve zemlje.

Sagovornici su razmenili mišljenja o svim aktuelnim geopolitičkim pitanjima.

Izvor:
https://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/sastanak-sa-ministrom-spoljnih-poslova-narodne-demokratske-republike-alzir