PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE TOMISLAV NIKOLIĆ ODLIKOVAO STEVANA LABUDOVIĆA

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, uručio je, na svečanoj ceremoniji upriličenoj povodom Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara, u Predsedništvu Republike Srbije, srebrnu medalju za zasluge u kulturnim delatnostima, Stevanu Labudoviću, snimatelju Alžirske revolucije i zaslužnom građaninu Narodne Demokratske Republike Alžir. Labudović, koji je devedesetogogišnjak, nije prisustvovao ceromoniji, i odlikovanje je primio njegov sin Milutin Labudović.

Ambasador Alžira u Beogradu, Nj. E. Abdelhamid Šebšub, prisustvovao je ovom događaju, i zahvalio je predsedniku Nikoliću na ovom priznanju, smatrajući da je ovim gestom, preko Stevana Labudovića, odato priznanje i čitavom alžirskom narodu i svim borcima za nacionalno oslobođenje.

Predsednik Nikolić je izjavio da je dodeljući ovo odlikovanje želeo da, pored priznanja za Labudovićev umetnički rad i za njegov doprinos jačanju veza između dve zemlje, oda počast borbi alžirskog naroda i prijateljstvu između alžirskog i srpskog naroda.

Formalni predlog za odlikovanje Komisiji za odlikovanja predsednika Republike Srbije uputilo je Društvo prijatelja Alžira, čiji je Labudović jedan od osnivača.

http://www.ambalgserbia.rs/rs/2017/02/20/predsednik-nikolic-odlikovao-stevana-labudovica/