PREDSTAVNICI DRUŠTVA PRIJATELjA ALŽIRA U POSETI ZRENjANINU

Povodom organizacije alžirskog kulturnog događaja, koji će biti održan u Zrenjaninu, u saradnji sa Društvom prijatelja Alžira, a na kojem će nastupiti četiri alžirska muzičara, predstavnici Društva prijatelja Alžira, posetili su, 27. januara 2017. godine, Gradsku upravu grada Zrenjanina, koja će biti njegov pokrovitelj i organizator.

Delegaciju Društva prijatelja Alžira, koju su činili Marko Jelić, predsednik Društva, Ivana Cvetković, član izvršnog odbora Društva i Strahinja Bukvić, član Društva, koji je i inicijator organizovanja kulturnog događaja, primili su, Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Jovan Vukanović, savetnik za investicije i lokalni ekonomski razvoj, i Nenad Joksimović, odbornik gradske skupštine.

Predsednik Društva Marko Jelić upoznao je domaćine o aktivnostima Društva prijatelja Alžira, o srpsko-aližirskoj saradnji, kao i o tradicionalnom prijateljstvu dva naroda. Takođe, zainteresovao je domaćine za mogućnosti ekonomske saradnje, i pozvao ih da istraže alžirsko tržište. Na kraju, upoznao je o planiranom sadržaju kulturnog događaja, koji je planirano da bude realizovan 3. marta 2017. godine.

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović uz dobrodošlicu, izrazio je zadovoljstvo, što će grad Zrenjanin biti domaćin alžirskim muzičarima i organizator kulturnog događaj, i istakao da Zrenjanin ima industrijsku zonu i mogućnosti za ozbiljno investiranje. U tom smislu, izrazio je raspoloženje za razgovore sa alžirskim zvaničnicima o privrednoj saradnji.

Tokom posete Zrenjaninu, predstavnici Društva prijatelja Alžira posetili su i JP „Turistički centar grada Zrenjanina“ i razgovarali sa Zoranom Ljubotinom, direktorom, menadžerom turizma Jaroslavom Stevanovim, i saradnicima. Dogovoreno je da će JP „Turistički centar grada Zrenjanina“ uputiti poziv Ambasadi Alžira, da jedan reprezantativni muzički sastav bude gost na muzičkom događaju „Festivalu piva“, koji će biti realizovan tokom leta 2017. godine, a koji je, prema statistika iz 2016. godine, posetilo oko pola miliona građana.

U okviru posete gradu Zrenjaninu, članovi Društva obišli su i Gradsku galeriju, i Narodno pozorište „Toša Jovanović“, u kojim se planira realizacija kulturnog događaja.