PROMOCIJA KNjIGE „SEĆANjA NA ALŽIR“ U GALERIJI 73

Knjiga „Sećanje na Alžir“ Aleksandre Vojinović predstavljena je sinoć u Galeriji 73, u Beogradu. Kroz ličnu priču o životu i sećanja na vreme provedeno u Alžiru, Alksandra Vojinović je govorila o ljudima, kulturi, običajima ove zemlje. Promocija knjige Sećanja na Alžir bila je prilika da se predstavi Alžir, zemlja sa bogatom kulturom i tradicijom, i sa velikim turističkim potencijalima.
Promociji prisustvovali su ambasador NDR Alžir, Njegova Ekselencija, Abdelhamid Šebšub i predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić. Pozdravivši prisutne, predsednik opštine Čukarica je istakao zadovoljstvo što Beograđani i Čukaričani imaju priliku da upoznaju kulturu, umetnost i običaje Alžira, i to kroz sećanja pisca, koji je deo života proveo u ovoj zemlji. Ističući duhovno bogatstvao, koje čovek stiče putujući i upoznajući kulture, predsednik je posebno zahvalio Ambasadi Alžira, Njegovoj Ekselenciji, ambasadoru, kao i Društvu prijatelja Alžira, koji su našim sugrađanima omogućili da bolje upoznaju ovu zemlju i njene ljude. Uz Aleksandru Vojinović koja je, kao supruga diplomate u Alžiru, govorila o ljudima koje je upoznala, o njihovim životima, karakteru, istakavši posebno toplinu i srdačnost. Tokom promocije knjige, predstavljene su i fotografije koreografa, balerine i putopisca, Sonje Lapatanov, koje su nastale prilikom njenog boravka u Alžiru, a o promovisanju kuluture Alžira, i srpsko-alžirskim prijateljskim vezama, govorio je Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira, koji je pozvao prisutne da, umesto Maroka i Tunisa, putuju u Alžir i da ga istražuju.
Predstavljanju knjige prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Čukarica, Milan Stojić, član Veća Goran Uskoković, pomoćnik predsednika opštine Petar Mandić, zamenik sekretara opštine Beatina Živković.

http://www.cukarica.rs/cir/novosti/promocija-knjige-secanja-na-alzir/#prettyPhoto

http://galerija73.com/promocija-knjige-secanja-na-alzir/

https://www.youtube.com/watch?v=dx2sQWxmQ1M