STEVANU LABUDOVIĆU URUČENO NAJVIŠE OPŠTINSKO PRIZNANjE NAGRADA „21. JUL“ OPŠTINE BERANE

Povodom Dana opštine Berane, predsednik opštine, Dragoslav Šćekić, uručio je u Centru za kutluru, 21. jula,  na svečanoj sednici opštine, Nagradu „21. jul“ i Stevanu Labudoviću, zaslužnom građaninu Narodne Demokratske Republike Alžir, rođenom Berancu, i članu osnivaču Društva prijatelja Alžira.

U obrazloženju odluke, predsednik Komisije za dodelu ovog najvišeg opštinskog priznanja, Vasilije Đokić, kazao je da je Stevan Labudović, kao kamerman i filmski snimatelj, kao najodlikovaniji stranac u Alžiru, i zaslužni građanin Narodne Demokratske Republike Alžir, svuda u svetu promovisao i svoje Berane, te i Berane žele da mu na skroman način, odaju priznanje.

Posle uručenja, koktela i svečanog ručka, ambasador Alžira, Nj. E. Abdelhamid Šebšub, Stevan Labudović i Marko Jelić, predsednik  Društva prijatelja Alžira, obišli su manastir Đurđeve Stupove, koji je sagrađen početkom XIII veka, i tom prilikom, u manastirskoj crkvi, u znak visoke kulture i poštovanja prema najstarijijoj beranskoj svetinji, ambasador Šebšub je zapalio sveće u priprati.

Alžirska delegacija je, zatim, u znak pijeteta, u pratnji ekipe Radio-televizije Crne Gore, posetila grob roditelja Stevana Labudopića, na gradskom groblju u Beranama.

Zatim, obišla je beransku džamiju u Haremima, u kojoj je efendija Muratović govorio, o saživotu muslimana i hrišćana u Beranama, kao i o položaju islamske zajednice u Crnoj Gori. A zatim je, u pratnji efendije Muratovića, delegacija obišla vakufsku kuću, budući islamski kulturni centar u Beranama.
 
Po Labudovićevoj želji, delegacija je obišla porodičnu kuću Milutina Labudovića, Stevanovog oca, u kojoj je Stevan rođen, a zatim bila gost Nade Labudović, supruge Stevanovog pokojnog brata Krsta.

Na kraju, delegacija je obišla kuću Stevanovog brata, pokojnog Vasilija.

Foto: Adem Ado Softić

SR Discours M.l'Ambassadeur Berane

http://berane.me/obiljezen-dan-opstine-berane/

http://www.vijesti.me/vijesti/scekic-berane-ce-u-naredne-dvije-godine-biti-najvece-evropsko-gradiliste-u-crnoj-gori-897235

http://www.cdm.me/politika/obiljezen-dan-berana-finasije-konsolidovane-rezultati-vidljivi

http://espona.me/index.php/politika/3187-povodom-dana-opstine-u-beranama-odrzana-svecana-sjednica-so

http://www.espona.me/index.php/nvo/3185-beranske-nvo-imale-sastanak-sa-ambasadorom-alzira