SUSRET MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA I DIJASPORE ALŽIRA AHMEDA ATAFA SA PREDSTAVNICIMA DRUŠTVA PRIJATELJA ALŽIRA

Tokom zvanične posete Srbiji, ministar spoljnih poslova i dijaspore Narodne Demokratske Republike Alžir, Ahmed Ataf sreo se sa predstavnicima Društva prijatelja Alžira.

Ambasador Alžira, Fatah Mahraz, priredio je prijem u ambasadi Alžira na kojem su prisustvovali Ružica Labudović, supruga Stevana Labudovića, ambasador u penziji Danilo Milić, nekadašnji predsednik Društva prijatelja Alžira, Igor Feršiši, član Društva, i Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira.

Ovom prilikom članovi Društva prijatelja Alžira upoznali su ministra sa aktivnostima Društva u prethodnom periodu, kao i o budućim planovima. Zahvalili su ministru Atafu za dolazak u Srbiju, ceneći da će poseta dati zamajac i stvoriti još veće mogućnosti za unapređenje saradnje.

Ministar Ataf je evocirao uspomene kada je, kao ambasador Alžira u Jugoslaviji (1989-1992), proveo lepe godine, noseći najlepše uspomene. Takođe, izjavio je da smatra da je ova ministarska poseta jedna od najboljih u istoriji odnosa dve zemlje, i najavio niz aktivnosti u cilju unapređenja odnose dve zemlje, pre svega održavanje mešovitog komiteta, ali i posetu ministra spoljnih poslova Srbije Alžiru, kao i to da je predsednik Republike Srbije prihvatio poziv svog alžirskog kolege Tebuna da poseti u naprednom periodu Alžir.

U ime Društva prijatelja Alžira, Marko Jelić, predsednik Društva, uručio poklon, umetničku sliku, ministru Atafu, prenoseći pozdrave članova Društva. Ministar Ataf je zahvalio za poklon, i zahvalio Društvu na mnogobrojnim aktivnostima koje su preduzeli u cilju učvršćivanja prijateljstva dva naroda.