VELIKI POTENCIJAL ZA UNAPREĐENjE SARADNjE SRBIJE I ALŽIRA

6Predsednik PKS Marko Čadež i ambasador Alžira, Nj. E. Abdelhamid Šebšub na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS), razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje privrednika dve zemlje

Potencijal za saradnju Srbije i Alžira nije dovoljno iskorišćen i neophodno je bolje upoznavanje ekonomskih prilika i mogućnosti kako bi se unapredila robna razmena, uspostavila partnerstva i dogovorili zajednički projekti privrednika, ukazano je na sastanku predsednika PKS i ambasadora Alžira.

Predsednik PKS i ambasador Alžira razmotrili su predlog da se početkom septembra organizuju dvodnevne sektorske radionice, na kojima bi učestvovali predstavnici Privredne komore Alžira i kompanije u oblasti poljoprivrede, metalske industrije i informaciono komunikacionih tehnologija, kako bi se identifikovao potencijal za saradnju.

Ambasador Alžira ukazao je da učešće na sajmovima i poslovnim forumima doprinosi unapređenju saradnje i ukazao da će poslovni forum, planiran u oktobru u Alžiru, biti dobra prilika kako za direktne kontakte privrednika, tako i za upoznavanje mogućnosti  povećanja obima robne razmene i zajedničkih projekata. Ambasador je pozvao srpske kompanije da učestvuju i na sajmu javnih radova, koji se održava krajem novembra, jer i u toj oblasti postoji veliki potencijal za razvoj saradnje.

Sastanak je održan na incijativu Društva prijatelja Alžira (DPA), a u ime DPA sastanku je prisustvovala Draginja Vlk, članica Izvršng odbora DPA.

http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=20735

http://www.ambalgserbia.rs/2016/06/30/lambassadeur-dalgerie-rencontre-le-president-de-la-chambre-de-commerce/