VUČIĆ POŽELEO DOBRODOŠLICU NOVOM AMBASADORU ALŽIRA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu u Beograd novom ambasadoru Alžira Abdelhamidu Šebšub i izrazio nadu da će tokom njegovog mandata već dobri odnosi dve zemlje biti dodatno unapređeni, saopštila je Vlada.

Posebno velike mogućnosti postoje za povećanje ekonomske saradnje, naročito u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, vojne industrije i hidrotehnike, piše u saopštenju, prenosi Beta.

"Mi želimo da unapređujemo odnose sa celim arapskim svetom, a posebno sa Alžirom, i na naše prijateljstvo uvek možete računati", istakao je srpski premijer. Šebšub je rekao da su srpska preduzeća veoma cenjena u Alžiru i da će tokom svog mandata uraditi sve da se njihov broj poveća. "Srbija nam je veoma važan politički i ekonomski partner", istakao je alžirski ambasador i ponovio podršku teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije, naglasivši stav Alžira o nepriznavanju nezavisnosti Kosova. Vučić i ambasador Alžira razgovarali su i o kriznim žarištima na afričkom kontinentu, a srpski premijer je istakao da Beograd podržava alžirske inicijative za mirno rešavanje problema, s nadom da će ta zemlja sačuvati punu političku stabilnost u svom okruženju. Dvojica zvaničnika su istakla i potrebu ujedinjenja međunarodne zajednicu u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Izvor: RTS