ZVANIČAN SUSRET MINISTRA ĐORĐEVIĆA I AMBASADORA ŠEBŠUBA

Ministar i ambasador AlziraMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji Nj. E. Abdelhamidom Šebšubom.

Ministar Đorđević je tom prilikom istakao da bilateralnu saradnju sa Alžirom odlikuju dobri i prijateljski odnosi koje je potrebno učvrstiti posebno u oblastima koje se odnose na socijalnu i zdravstvenu zaštitu i migracije.

„Narodna Demokratska Republika Alžir je uvek pružala podršku u svim ključnim pitanjima, kao i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je prepoznato i cenjeno kod srpskog naroda i na tome smo veoma zahvalni“, rekao je ministar.

Povodom predstojećeg obeležavanja 15 godina od osnivanja Društva prijatelja Alžira, ministar Đorđević je ambasadoru preneo iskrenu zahvalnost na ličnoj posvećenosti u održavanju i unapređenju bilateralnih odnosa između naše dve države.

„Nadam se da će dobri odnosi i prijateljstvo dva naroda biti unapređeni u periodu koji predstoji i da ćemo imati više prilika za obeležavanje sličnih događaja, koji predstavljaju pozitivan primer saradnje i poverenja koje je uspostavljeno“, naglasio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ambasador Abdelhamid Šebšub poručio je da će nastaviti da radi na unapređivanju odnosa između Alžira i Srbije.

https://www.minrzs.gov.rs/aktuelno/ministar-zoran-djordjevic-sastao-se-sa-ambasadorom-alzira-u-srbiji-nj-e-abdelhamidom-sebsubom.html

https://www.youtube.com/watch?v=4v5nnnICC9Y